TOP

Elevrådskonference 24. oktober 2011

Når sammenhængen mellem lederniveau, lærerniveau og elevrådsniveau giver mening

At møde ligesindede og få værktøjer, man kan bruge direkte i elevrådsarbejdet hjemme på skolerne, var udgangspunktet for årets elevrådskonference i Netværk A. Elevrådsrepræsentanter og kontaktpersoner fra hhx, htx og hg på hele Sjælland var mødt op på Roskilde Handelsskole for at inspirere hinanden med udgangspunkt i resultater fra benchmarkundersøgelserne.

 

Videoen fra konferencen kan også ses her (Virker også med iPad og iPhone): Her

Når ledelse, lærere og elever arbejder med samme udgangspunkt og samme målbare succeskriterier i benchmarkundersøgelserne, der afdækker elevernes egen vurdering af deres trivsel på skolerne, giver det skolerne et rigtig godt udgangspunkt til at forbedre sig. Vi kommer til at tale samme sprog, og det knytter de forskellige niveauer på kryds og tværs af skolerne bedre sammen, fortæller Jan Christensen fra Uddannelsesbenchmark.dk.

Dan Holt Jensen fra de eksterne konsulenter, Talentfabrikken, fortæller, at man på mange niveauer ude på skolerne forholder sig til, hvordan det går på de andre skoler, og hvordan man kan forbedre sig i forhold til de andre. Nike Air Max 2016 Dames witDet er jo helt oplagt at lære af hinanden frem for at man hver især skal opfinde den dybe tallerken. new balance 999 homme Når man bruger benchmarkundersøgelserne på lederniveau og på lærerniveau, er det helt oplagt, at eleverne også bruger resultaterne på elevrådsniveau, fortsætter han.

Når man kan identificere den bedste praksis i undersøgelserne, og få den uddybet kvalitativt, giver det inspiration, supplerer Hea Jung fra Niels Brock.

Inspirationen, energien og begejstringen er tydelig hos alle deltagerne. Elevrådsformand Danni Hansen fra EUC Nordvestsjælland fortæller – Normalt kan man jo ikke vide, hvad der er bedst for ens elevråd hjemme på skolen, for man ved jo ikke, hvordan andre gør det. Nike Air Max 2016 Dames Zwart Derfor finder man ud af ret meget, som man kan bruge direkte, når man kommer hjem igen på skolen. Jamal fra CPH West, der også er elevrådsformand, fortsætter: – Det er vores mål at komme til at ligge bedst på det sociale område i elevtrivselsundersøgelsen, og vi har allerede fået nogle ideer fra andre skoler. Kånken Laptop 15 Jeg synes, det er enormt lærerigt, og det vil helt klart gøre vores elevråd bedre.

Elevrådsformand fra Julius Thomsens Plads på Niels Brock, Becca Riemer, forsøger at samle op på en god dag: – Jeg har fået nogle nye venner og kontakter. Jeg har fået nogle nye ideer, jeg kan tage med hjem til skolen. ray ban pas cher Og så har jeg fået nogle benchmarktal, jeg skal kigge lidt nærmere på.

TOP

Comments are closed.